Alla inlägg den 30 mars 2008

Av Loreto - 30 mars 2008 16:24

Jag gillar inte att ta tabletter. Tycker att det på ngt sätt är onaturligt även om jag inser att det ibland kan vara jätte viktigt, tex om man har en infektion och behöver en antibiotikakur.


Användandet av tabletter istället för att ta tag i problemet gör mig frustrerad. De stora läkemedelsföretagen tjänar hur mkt pengar som helst på att vi är lata. Då menar jag att man väljer att ta en tablett istället för att exemplevis motionera, eller äta bättre. För att inte tala om att förebygga i tid.


Jag blir mest frusterad för att jag tycker att det är sorgligt. Svårt att hantera att vi blir lurade. Ingen berättar tillräckligt om vikten att leva bra, ingen gör reklam för det!! Utan det reklammeras istället tabletter mot allt.


Sedan förstår jag självklart hur viktiga läkemedlen är men jag önskar bara att vi kämpade lite mer innan vi började ta dem. Att det inte vore så enkelt på ngt sätt. Och det blir bara mer och mer receptfria läkemedel.


Var i Chile för ngn veckan sedan och det finns ett apotek i varje HÖRN, helt ofattbart. Hur kan det bara vara så? Och det är ALLTID folk som handlar och ngn som tjänar extrem mkt pengar.


Varför konsumerar vi så mkt tabletter överhuvudtaget?!?! Vad är det vi försöker bota? Varför mår vi så dåligt att konsumtionen av tabletter ökar? Och hela tiden sprutar läkemedelsföretagen ut nya tabletter för olika symtom, och vi blir bara känsligare och känsligare och reagerar mkt snabbare på minsta obehag!! Det kanske är naturligt att känna obehag ibland!


Måste nog sortera lite i mina tankar för att kunna beskriva detta tydligare. Nu är det mest brainstorm.  

Av Loreto - 30 mars 2008 16:19

Hade en mkt rolig träff med KM folket igår. Vi var på flera olika ställen i Lund, eftersom inget ställe var tillräckligt bra ;) Men det roliga är att vi upptäckte ett nytt ställe som var mkt bra även om det var Rock Musik. Dit kommer vi att gå igen!


Vi har gått över till sommartid och pga det har man sovit en timme mindre!!! Illa!!!


Vi hade även träning för instruktörer igår och det gick bra. Så duktiga alla var! Riktigt inspirerande... att se alla träna så hårt.


Dags att motivera sig till en ny vecka med massor att lära.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards