Alla inlägg den 26 mars 2008

Av Loreto - 26 mars 2008 20:49

Nu har jag bytt avdelning till ÖronNäsaHals och ögon klinikerna. Kan inte påstå att jag tycker att det är super kul eller bara kul för den delen. Det är som en pina som man måste ta sig igenom!!

Vi har undersökt varandras ögon, näsor och svalg till den graden att jag har ont i huvudet :(


Hade en intressant föreläsning i veckan om "självmord". Det kom upp en massa tankar om ifall det var fel av oss andra att stoppa människor som bestämt sig för att dö. För att inte tala om att stoppa de som vill dö för att de verkligen mår dåligt och som man inte ens kan bota. Och hur väljer man? Kan man verkligen dra gränsen mellan olika fall och besätmma sig för att stoppa vissa men inte andra. När det gäller att ta sitt liv har man ju inte någon fri vilja oavsett hur gammal man är.


Dödshjälp är en annan fråga som alltid kommer upp i sådana här sammanhang. Det finns både de som är för och de som är emot. Och lyssnar man på hur de argummenterar är det mkt svårt att själv ta ställning eftersom allt låter vettigt.


Uff imorgon är det tillbaka till ÖNH igen tidigt på morgonen, saknar motivationen. Kanske ska börja se det possitiva i att man har öron och ögon och på det viset motivera mig till att tro att ämnet är roligt och mkt viktigt ;)


Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards